Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Kims Čenuns: Ziemeļkorejai jāgatavojas "gan dialogam, gan konfrontācijai" ar ASV

© Reuters/Scanpix/Leta

Ziemeļkorejai ir jāgatavojas "gan dialogam, gan konfrontācijai" ar ASV, kur prezidenta amatā ir Džo Baidens, piektdien paziņoja Ziemeļkorejas vadītājs Kims Čenuns.

Piedaloties valdošās Korejas Strādnieku partijas centrālkomitejas plenārsēdē, Kims ieskicēja savu stratēģiju attiecībām ar Vašingtonu un "jaunās ASV administrācijas politikas tendenci", vēstīja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Kims "uzsvēra vajadzību sagatavoties gan dialogam, gan konfrontācijai, sevišķi pilnīgi sagatavoties konfrontācijai, lai aizsargātu mūsu valsts cieņu" un droši garantētu "mierīgu vidi", ziņoja KCNA.

Ziemeļkorejas līderis "aicināja asi un nekavējoties reaģēt un tikt galā ar situāciju, kas ātri mainās, un koncentrēt pūliņus uz stabilas kontroles panākšanu pār situāciju Korejas pussalā".

Phenjana jau ir apsūdzējusi Baidenu "naidīgas politikas" īstenošanā un raksturojusi kā "lielu kļūdu" Baidena teikto, ka viņš vērsīsies pret Ziemeļkorejas kodolprogrammas radītajiem draudiem "ar diplomātiju, kā arī ar stingru atbaidīšanu".

Ziemeļkoreja 2019.gadā bija paziņojusi, ka Baidenu vajadzētu "piekaut līdz nāvei ar mietu".

Baidena priekšgājējs ASV prezidenta amatā Donalds Tramps vairākas reizes tikās ar Kimu. Baidens ir sacījis, ka neīstenos šādu politiku, ja dramatiski nemainīsies nosacījumi.