Milzīgs kruīza kuģis zaudējis vadību un dreifē Klusajā okeānā

© publicitātes foto

Milzīgs kruīza kuģis ar 4500 cilvēku "iestrēdzis" Klusajā okeānā pie Kalifornijas krastiem, jo pēc ugunsgrēka uz tā klāja vairs nav izdevies iedarbināt dzinējus, ziņo Associated Press.

Uz kruīza kuģa "Carnival Splendor" pirmdien ap plkst. 6.00 pēc vietējā laika izcēlies ugunsgrēks kuģa mašīntelpā un pēc tā kuģa mehāniķiem nav izdevies iedarbināt dzinējus.

Krasta apsardze saņēma ziņu par ārkārtas situāciju uz kuģa. Lai gan ugunsgrēks ap pulksten 9:30 pēc vietējā laika likvidēts, dzinējus nav izdevies iedarbināt.

Tādēļ par kuģa ķīlniekiem kļuvuši 3299 pasažieri un 1167 apkalpes locekļu. Ziņas no kuģa liecina, ka nelaimē neviens no cilvēkiem cietis nav. Taču cilvēki jau vairākas stundas spiesti iztikt bez kondicioniera, telefona sakariem un silta ēdiena.

290 metrus garais kruīza kuģis bijis ceļā no Kalifornijas uz Meksiku.Septiņu dienu kruīza braucienu kuģis sācis 7.novembrī no Longbīčas ostas.

Kā ziņo Travel Weekly, kuģis atrodas 240 kilometrus no Meksikas krastiem. Mehāniķi ir iedarbinājuši rezerves ģeneratorus, taču to darbība nenodrošina kuģa kustību un nespēj to apgādāt ar elektrību, nestrādā kondicionieri, kanalizācija un telefoni. Pasažieri var brīvi pārvietoties pa kuģi, apkalpe tos apgādā ar dzeramo ūdeni un aukstu pārtiku.

Glābēji plāno uz notikuma vietu sūtīt helikopterus un velkoni, kas kuģi nogādātu krastā. Kompānija, kura organizēja braucienu, jau paziņojusi, ka atlīdzinās pasažieru zaudējumus.