Meitene ar loku un bultu nošauj milzīgu lāci

© Vakara Ziņas

Amerikas mednieku asociācija apstiprinājusi 17 gadus vecās mičiganietes Džesikas Olmstedas rekordu – viņai ar bultu izdevies nošaut 203 kilogramus smagu melno lāci. Turklāt šāvienu aukstasinīgā jaunā medniece izdarījusi no nieka 16 metru attāluma.

Veiksmīgais šāviens Džesikai padevies Kanādā – Obas apkaimē, Ontārio provincē, turklāt lācis ir viņas pirmā medību trofeja, kas nošauta ar bultu. Meitenes tēvs Tims, kurš jau 30 gadu ir mednieku instruktors, atzīst, ka Džesika ir viņa labākā skolniece. "Es to nesaku tikai tāpēc, ka viņa ir mana meita. Viņa vienkārši ir lieliska. Šoreiz viņa pati izsekoja lāci, pati nošāva un pati, kā īsta profesionāle to izķidāja," stāstījis Tims, piebilstot, ka Džesika labprāt savu medījumu lieto uzturā un tādēļ nevarētu sacīt, ka viņa nogalina tikai prieka pēc.

Pati medniece piebildusi, ka viņai no milzīgā dzīvnieka nemaz neesot bijis bail, lai gan viņš atradies tik tuvu. "Tieši otrādi, kad es pamanu lāci, manī rodas nepārvarama vēlme tam uzbrukt, sāk straujāk sisties sirds, cirkulēt asinis, jūtams adrenalīna pieplūdums. Man patiešām ļoti patīk medības," viņa stāstījusi.

Svarīgākais