Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

ASV paplašinās iespējas saņemt darba atļauju migrantiem, kuri kļuvuši par noziegumu upuriem

© Reuters/Scanpix

ASV paplašinās piekļuvi darba atļaujām un ierobežos to imigrantu deportēšanu, kuri kļuvušu par nopietnu noziegumu upuriem, kamēr tiek izskatīti viņu vīzu pieteikumi, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

ASV Pilsonības un imigrācijas dienests (USCIS) radīs procesu, kas varētu atļaut desmitiem tūkstošiem imigrantu, kas pieteikušies neimigranta vīzai jeb U-vīzai, saņemt darba atļaujas, ja viņu apgalvojumi atzīti par godprātīgiem un bez nodoma apkrāpt imigrācijas sistēmu, vēsta "Reuters", atsaucoties uz jaunās politikas kopsavilkumu, kas nonācis aģentūras rīcībā. "Reuters" ziņo, ka jaunā politika tiks izziņota jau šodien.

Neimigranta vīza jeb U-vīza, kas tika radīta saskaņā ar 2008.gadā pieņemto likumu par kontrabandas un vardarbības upuru aizsardzību, paredzēta, lai palīdzētu kriminālizmeklēšanai, piedāvājot aizsardzību upuriem ASV teritorijā vai ārpus tās robežām, kuri vēlas sadarboties.

ASV prezidents Džo Baidens ir solījis padarīt ASV imigrācijas politiku humānāku, un anulējis daudzus no eksprezidenta Donalda Trampa lēmumiem imigrācijas jomā.

Trampa prezidentūras laikā varasiestādes atviegloja to imigrantu deportēšanu, kas pieteikušies U-vīzām.

ASV ik gadu izsniedz 10 000 U-vīzu, kas nodrošina piekļuvi darba atļaujai un iespēju pēc trim gadiem pieteikties pastāvīgajai uzturēšanās atļaujai. Taču lielais pieprasījums nozīmē, ka pieteikuma iesniedzējiem pašreiz jāgaida vismaz pieci gadi, līdz viņi var saņemt darba atļauju.