Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Putins noraida apsūdzības kiberuzbrukumos Savienotajām Valstīm

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien intervijā raidorganizācijai NBC paziņojis, ka apsūdzības Krievijai par kiberuzbrukumiem Savienotajām Valstīm esot komiskas.

Putins arī paziņoja, ka esot atvērts idejai par ieslodzīto apmaiņu ar ASV, un gaidāms, ka šis jautājums tiks apspriests Kremļa saimnieka un ASV prezidenta Džo Baidena tikšanās laikā Ženēvā trešdien.

Krievijas līderis arī piebilda, ka ieslodzītais Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs nesaņemot sliktāku attieksmi kā citi ieslodzītie.

Jautāts, vai Krievija ved kiberkaru pret ASV, Putins sacīja: "Kur ir pierādījumi? Tas kļūst komiski."

"Mēs esam apsūdzēti visādās lietās, par jaukšanos vēlēšanās, kiberuzbrukumiem un tā tālāk un tā joprojām, un ne reizi viņi nepapūlējās uzrādīt kādus pierādījumus, tikai nepamatotas apsūdzības," sacīja Putins.

Krievijā par spiegošanu notiesātais ASV pilsonis Pols Vīlans nesen intervijā telekanālam CNN aicināja Baidenu noorganizēt ieslodzīto apmaiņu, un sacīja, ka ir kļuvis par ķīlnieku diplomātijas upuri.

Ieslodzījumā Krievijā atrodas arī ASV pilsonis Trevors Rīds, kuram 2020.gadā tik piespriests deviņu gadu cietumsods apsūdzībās par uzbrukumu Krievijas policistiem, atrodoties alkohola reibumā.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens par Vīlana un Rīda lietām runāja, maijā tiekoties ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Maskava savukārt varētu gribēt panākt ASV cietumā ieslodzītā krievu ieroču tirgoņa Viktora Buta un narkotiku kontrabandā apsūdzētā pilota Konstantīna Jarošenko atgriešanos Krievijā.

Jautāts par Navaļniju un opozīcijas apspiešanu, Putins sacīja, ka Maskava uz šo jautājumu skatās pavisam citādāk.