Krievija nosaka iebraukšanas aizliegumu deviņām Kanādas amatpersonām

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Krievija ir noteikusi iebraukšanas aizliegumu deviņām augsta ranga Kanādas amatpersonām, atbildot uz Kanādas 24.martā noteiktām sankcijām saistībā ar opozicionāra Alekseja Navaļnija aizturēšanu un notiesāšanu, pirmdienas vakarā paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija. 

Aizliegums iebraukt Krievijā uz nenoteiktu laiku noteikts kanādiešiem, kas "iesaistīti pretkrieviska kursa veidošanā un īstenošanā", teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Šie Kanādas pilsoņi ir tieslietu ministrs un ģenerālprokurors Deivids Lameti, federālā cietumu dienesta vadītāja Enna Kellija, Karaliskās Kanādas jātnieku policijas komisāre Brenda Lakija un viņas vietnieks Braiens Brenans, Kanādas premjerministra iekšpolitikas pārvaldes vadītāja Marsija Surkesa, starpvaldību lietu ministrs Dominiks Leblāns, nacionālās aizsardzības ministra vietniece Džodija Tomasa, nacionālās aizsardzības štāba priekšnieka vietnieks Maiks Rulo, un Kanādas Bruņoto spēku izlūkošanas pārvaldes priekšnieks kontradmirālis Skots Bišops.

Krievijas Ārlietu ministrija paskaidroja, ka Kanāda turpina atbalstīt "pret Krieviju vērstas iniciatīvas dažādos līmeņos".

Kanādas 24.martā noteiktās sankcijas Krievijas Ārlietu ministrija nosauca par "pretlikumīgām".

Navaļnijs pašreiz izcieš divarpus gadu cietumsodu par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā pēc saindēšanas ar kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis.

Svarīgākais