Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Spānija atver robežas pret Covid-19 vakcinētajiem cilvēkiem no visas pasaules

© AFP/Scanpix/Leta

Cerot atdzīvināt tūrisma sektoru, Spānija no pirmdienas atvērusi savas robežas visiem pret Covid-19 vakcinētajiem cilvēkiem no visas pasaules.

"Spānija ir drošs galamērķis," paziņoja veselības ministre Karolina Dariasa, piebilstot, ka Spānija ir procesā, lai atgūtu savu globālā līdera statusu tūrismā.

Eiropieši, kas nav vakcinējušies pret Covid-19, pašreiz var iebraukt Spānijā ar negatīvu Covid-19 testu, kas veikts pēdējo 72 stundu laikā, paņemot uztriepi no deguna un kakla. No pirmdienas viņi šī testa vietā varēs izvēlēties arī lētāko antigēnu testu.

Taču Lielbritānija, kas Spānijai ir milzīgs tūrisma tirgus, vēl nav izslēgusi Spāniju no sava saraksta ar valstīm, uz kurām doties ir riskanti. Tas nozīmē, ka britu tūristiem jāievēro karantīna, atgriežoties no Spānijas, kā arī jāveic dārgie Covid-19 testi.

Lielbritānija pirms pandēmijas deva lielāko tūristu skaitu Spānijā. 2019.gadā vairāk nekā katrs piektais no 83,5 miljoniem cilvēku, kas apmeklēja Spāniju, bija no Lielbritānijas.

Neskatoties uz to, tūrisma sektorā strādājošie Spānijā cer uz viesu pieplūdumu vasarā.

Visā valstī pēc mēnešiem ilgas dīkstāves atkal durvis ver viesnīcas un restorāni, bet aviokompānijas atsākušas lidojumus maršrutos, kas mēnešiem bijuši pamesti.

Malagas lidostā pirmdien gaidāmas 20 lidmašīnu nosēšanās. Tās ielidos no visas Eiropas, tostarp Londonas, Berlīnes un Frankfurtes.

No pirmdienas Spānijas ostās atkal atļauts piestāt kruīza kuģiem.

Spānija, kas ir stipri atkarīga no tūrisma sektora, bija viena no Rietumu ekonomikām, ko pandēmija skārusi vissmagāk. 2020.gadā tās IKP saruka par 10,8%.

Spānijas valdība izvirzījusi mērķi līdz gada beigām piesaistīt 45 miljonus tūristu. Taču līdz aprīļa beigām Spāniju bija apmeklējuši tikai 1,8 miljoni tūristu, liecina oficiālie statistikas dati.