Lužkovs meitas drošības labad aizsūta uz Londonu

Bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs intervijā laikrakstam The Telegraph apstiprinājis, ka viņa meitas Jeļena (16) un Olga (18) pārtraukušas studijas Maskavas Valsts universitātē un pārcēlušās dzīvot uz Londonu. Šādu lēmumu J. Lužkovs un viņa sieva Jeļena Baturina pieņēmuši, bažījoties par meitu drošību.

"Mums ir pamats, ļoti nopietns pamats uztraukties par viņu drošību. [Krievijā izveidojusies] naida atmosfēra pret mums un, ja kāds nolemj tikt klāt mūsu ģimenē, tā vājais posms ir bērni. Tādēļ mēs viņus baidāmies atstāt šeit, Krievijā," stāstījis J. Lužkovs. Kopā ar sievu viņi nolēmuši, ka meitas Lielbritānijā pavadīs četrus līdz sešus gadus - sākumā viņas intensīvi apgūs angļu valodu, bet pēc tam uzsāks mācības kādā no šīs valsts universitātēm.

"Lēmums, ka mēs viņas sūtām prom no Krievijas, bērniem bija šoks. Arī mums ar sievu tas bija ļoti grūts lēmums," sacījis J. Lužkovs, piebilstot, ka meitas dzīvo kādā īrētā mājā Londonas rietumu daļā un patiesībai neatbilst baumas, ka J. Baturina iegādājusies lielāko privāto rezidenci Londonā - Witanhurst House. Pats J. Lužkovs, kurš uzskata, ka Kremlis pēc viņa atstādināšanas no amata, mēģina atņemt Krievijas bagātākajai sievietei J. Baturinai piederošo kompāniju Inteko, uzsvēris, ka pats negatavojas pamest dzimteni. "Es esmu maskavietis, dzimis Maskavā, esmu savas valsts patriots un viņiem būs grūti tikt no manis vaļā. Kādēļ lai es brauktu prom?" - viņš retoriski vaicājis.

Pasaulē

Ja bērns ilgstoši slimo un nevar apmeklēt skolu, ne tikai slimība var būt novājinoša - arī šķirtība no klases un draugiem var būt smaga. Bērniem, kuri ilgstoši ārstējas vai kuri cīnās ar garīgās veselības problēmām, Norvēģijas uzņēmums No Isolation izstrādājis robotu AV1, kas var ieņemt bērna vietu klasē, kalpojot par viņu acīm, ausīm un balsi un palīdzot uzturēt saikni ar saviem klasesbiedriem, raksta “CNN”.

Svarīgākais