Klintone ASV prezidenta vēlēšanās vairs nekandidēs

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone paziņojusi, ka ASV varētu būt gatavas, ka nākamais prezidents ir sieviete, bet viņa pati kādās no nākamajām prezidenta vēlēšanām kandidēt negrasās.

H. Klintone, kurai 2008. gadā neizdevās iegūt demokrātu partijas nomināciju kandidēšanai prezidenta vēlēšanās, noraida iespēju, ka demokrātu partijas sliktie rezultāti šīsnedēļas Kongresa vēlēšanās varētu mudināt viņu vēlreiz mēģināt sasniegt mērķi. „Esmu ļoti apmierināta ar valsts sekretāres darbu,” viņa sacīja intervijā Jaunzēlandē par kandidēšanas iespējām.

Kādā citā intervijā Jaunzēlandes medijiem viņa izteica prieku viesoties valstīs, kuras jau ir parādījušas, ka sievietes var tikt ievēlētas augstākos amatos, kā arī izteica pārliecību, ka arī ASV ir gatavas šādam sieviešu līdztiesības līmenim. Tomēr viņa noteikti nebūšot tā, kas kļūs par pirmo sievieti ASV prezidenta amatā.

H. Klintone pašlaik ir devusies turnejā pa Āzijas un Klusā okeāna reģionu. Pēc tikšanās ar Jaunzēlandes politiķiem vizīšu sērija noslēgsies Austrālijā.

Svarīgākais