ZZS piedāvā rīkoties, lai aicinātu pārtraukt militārās aktivitātes starp Izraēlu un Gazas joslu

© apaimages/SIPA/Scanpix/Leta

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija aicina 13.Saeimas deputātus vienoties par kopīgu Saeimas paziņojumu, kurā parlaments aicinātu apturēt jebkādas militāras aktivitātes Izraēlas un Gazas joslas konfliktā, kuru rezultātā iet bojā civiliedzīvotāji.

Kā informēja politiskā spēka pārstāve Dace Kārkliņa, ZZS aicina attiecīgu Saeimas paziņojuma projektu izstrādāt Ārlietu komisijai, lai pēc tam to virzītu apspriešanai un pieņemšanai parlamentā.

Partiju apvienība uzskata, ka starptautiskajai sabiedrībai jāmobilizē visi centienus, lai neturpinātos bruņoti uzbrukumi un apturētu civiliedzīvotāju bojāeju.

ZZS nosoda jebkāda veida vardarbību un aicina konfliktu risināt nevis militārā, bet diplomātiskā ceļā.

Kā ziņots, līdz 13.maija vakaram kopā konfliktā bija gājuši bojā 110 cilvēki, liecina pušu sniegtā informācija.

Gazas joslā Izraēlas uzlidojumos pēdējo četru dienu laikā nogalināto palestīniešu skaits pārsniedzis 103 cilvēkus, arī 27 bērnus un 11 sievietes, bet 580 cilvēki ievainoti, ceturtdien pavēstīja Gazas joslas Veselības ministrija.

Savukārt Izraēlā kopš pirmdienas no Gazas joslas veiktajā raķešu apšaudē nogalināti septiņi cilvēki, arī kāds sešus gadus vecs bērns, kas zaudēja dzīvību, kad ģimenes mājai trāpīja raķete.

Izraēlas armija jau agrāk ceturtdien bija pavēstījusi, ka tās "reaktīvie iznīcinātāji devuši triecienu "Hamas" terora organizācijas izlūkdienesta galvenās mītnes militārajam kompleksam". "Trieciena brīdī kompleksā atradās dučiem "Hamas" operatīvo darbinieku", teikts paziņojumā.

Vēlāk dienas gaitā no Gazas joslas tikai izšauti vairāki desmiti raķešu uz Izraēlas dienvidu piekrastes pilsētām Ašdodu un Aškelonu, kā arī uz Benguriona lidostas apkaimi valsts vidienē.

* * * * * * * * * *
Publikāciju apmaksā politisko partiju apvienība “Zaļo un zemnieku savienība”

Svarīgākais