Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ukraina veic kratīšanu prokrieviska deputāta mājās

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Ukrainas likumsargi otrdien veikuši kratīšanu ietekmīgā prokrieviskā likumdevēja Viktora Medvedčuka mājās, varasiestādēm turpinot izmeklēt apsūdzības valsts nodevībā, pavēstīja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

66 gadus vecais Medvedčuks ir tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais, un Ukrainas medijos viņš tiek dēvēts par "Putina kūmu", jo Putins ir Medvedčuka meitas krusttēvs.

Ukrainā viņš izpelnījies nopēlumu, jo turpina uzņēmējdarbību Krievijā, kas izvērsusi agresiju pret Ukrainu, anektējusi Krimu un turpina destabilizēt Donbasu.

Medvedčuks un viņa sieva Oksana Marčenko figurē krimināllietā par terorisma finansēšanu.

"Mēs apstiprinām, ka notiek kratīšanas," SBU apliecināja ziņu aģentūrai AFP, norādot, ka plašāka informācija tiks sniegta vēlāk.

Medvedčuks un vēl viens prokrieviskais deputāts Tarass Kozaks ir aizdomās turētie lietā par valsts nodevību, pavēstīja ģenerālprokurore Irina Venediktova.

Likumdevēji "tiek turēti aizdomās par valsts nodevību un mēģinājumu izlaupīt nacionālos resursus Ukrainas Krimā", sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja Venediktova.

Kratīšanas operācijas gaitā likumsargi nespēja noskaidrot Medvedčuka atrašanās vietu, viņa piebilda.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis aizliedzis trīs prokrieviskus televīzijas kanālus, kas oficiāli pieder Kozakam, bet ir saistīti ar Medvedčuku.

Telekanāli ir "propagandas instrumenti", un tie saņem Krievijas finansējumu, teikts Zelenska preses dienesta paziņojumā.