Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Austrālijas robežas varētu palikt slēgtas līdz nākamā gada nogalei

© AFP/SCANPIX/LETA

Austrālija, visticamāk, iebrucējiem paliks slēgta līdz 2022.gada nogalei, piektdien paziņoja tūrisma un tirdzniecības ministrs Dens Tīhens.

Pēc viņa teiktā, uzliesmojums Indijā ir parādījis, ka Austrālijas teju pilnīgais aizliegums iebraukt valstī ārvalstniekiem joprojām ir nepieciešams, lai pasargātu to no koronavīrusa.

Austrālija 2020.gada martā slēdza savas starptautiskās robežas vairumam citu valstu pilsoņu. Tiem, kam ir atļauts ceļot, pēc atgriešanās jāpavada 14 dienas karantīnas viesnīcās.

Austrālijā kopš jaunā koronavīrusa pandēmijas sākuma ir reģistrēti mazāk nekā 30 000 inficēšanās gadījumu un 910 nāves gadījumi.

Pirms robežu slēgšanas Austrāliju katru mēnesi apmeklēja aptuveni miljons cilvēku. Šobrīd šis skaitlis ir aptuveni 7000.

"Ir ļoti grūti noteikt, kad robežas varētu tikt atvērtas, bet labākais minējums ir nākamā gada vidus līdz otrajai pusei," raidorganizācijai "Sky News" sacīja Tīhens.

Nesen izveidotajam "ceļošanas burbulim" ar Jaunzēlandi bijuši dažādi panākumi, kurš atcelts attiecībā uz pilsētām, kurās vīruss no karantīnas viesnīcām nokļuvis sabiedrībā.

Vakcinācija Austrālijā šobrīd notiek lēni un valstī ar 25 miljoniem iedzīvotāju izmantoti 2,5 miljoni vakcīnu devu.