Policija izmeklē virtuālā kaķa apzagšanu

Palermo policija, kas pieradusi cīnīties ar Sicīlijas mafioziem, ķērusies pie kāda neparasta nozieguma izmeklēšanas. No kaķim piederošas mājas pazudis džakuzi, dīvāns, biljarda galds un dažādas citas mantas aptuveni 100 eiro vērtībā, turklāt tas viss noticis "Facebook" spēlē "Pet Society".

Sūdzību policijai iesniegusi 44 gadus vecā Paola Letīcija, kura spēlei pievienojusies pirms diviem gadiem. Pa šo laiku viņa savam virtuālajam kaķim (nezināmu iemeslu dēļ cietušā vārds Itālijas medijos netiek minēts) iekārtojusi varen lepnu māju – ar džakuzi, biljarda galdu, gleznām, akvārijiem ar zelta zivtiņām, paklājiem un spoguļiem.

Iesniegumā policijai rakstīts, ka pirms aptuveni mēneša Paola gandrīz veselas dienas garumā nav varējusi ar savu paroli piereģistrēties nedz "Facebook", nedz spēlē, bet, kad tas beidzot izdevies, viņai nācies konstatēt, ka kāds nezināms hakeris jau parosījies viņas vietā. No virtuālās mājas pazudis viss iekārtojums – labi, ka pats kaķis palicis uz vietas. "Es tomēr šajā spēlē biju ieguldījusi ne tikai naudu, bet arī milzum daudz laika," iesniegumā policijai raksta sieviete.

Kaut gan Itālijas kriminālkodeksā panta par zādzību virtuālajā telpā pagaidām nav, izmeklētāji nolēmuši ierosināt lietu par nelegālu piekļūšanu e–pastam un spēles paroles zādzību. Personai, kas tiek atzīta par vainīgu šādos noziegumos, draud no gada līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods, atgādina izmeklētāji, aicinot vainīgo pieteikties vai vismaz paklusām atdot nabaga virtuālajam kaķim viņa iedzīvi.

Svarīgākais