Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Džonsons atbalsta īpašo spēku izveidošanu suņu zādzību izmeklēšanai

© RSPCA / SWNS/Scanpix/Leta

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons atbalstījis ideju par īpašo spēku izveidošanu suņu un citu mājdzīvnieku zādzību izmeklēšanai.

"Ja jūs esat pietiekami cinisks un nejauks, lai nozagtu suni organizētā bandā, tad jūs gandrīz noteikti iesaistīsieties arī cita veida noziegumos. Šī ir cīņa, kurā ir iespējams uzvarēt," laikrakstā "The Mail on Sunday" norādījis Džonsons.

Lai gan daži cilvēki var uzskatīt suņu zādzību skaita pieaugumu pandēmijas laikā par "otrās šķiras" problēmu, patiesībā šādi noziegumi var nodarīt lielas sāpes cilvēkiem, kuru mājdzīvnieki tiek nozagti, norādīja premjers.

Pandēmijas laikā pieprasījums pēc četrkājainajiem draugiem ir strauji audzis, jo cilvēki daudz vairāk laika pavada mājās un socializēšanās iespējas ir stipri ierobežotas.

Džonsons solīja bargi vērsties pret bandām, kas zog suņus un citus mājdzīvniekus.

Pandēmijas pirmajos sešos mēnešos Lielbritānijā suni iegādājās vairāk nekā divi miljoni cilvēku. Pandēmijas laikā pieaudzis arī suņu zādzību skaits. Pagājušajā gadā policijai ziņots par 2438 nozagtiem suņiem, kas ir par 19% vairāk nekā 2019.gadā.