Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Ziemeļkoreja brīdina, ka ASV gaida "ļoti smaga situācija"

© Reuters/Scanpix/Leta

Ziemeļkoreja svētdien brīdinājusi, ka Savienotās Valstis gaida "ļoti smaga situācija", jo ASV prezidents Džo Baidens esot smagi kļūdījies, nodēvējot Ziemeļkoreju par draudu drošībai.

Baidens pagājušajā nedēļā savā pirmajā uzrunā ASV Kongresam nodēvēja Ziemeļkorejas un Irānas kodolprogrammas par "nopietnu draudu Amerikas drošībai un pasaules drošībai", un sacīja, ka sadarbosies ar sabiedrotajiem, lai risinātu šīs problēmas ar diplomātiju un draudu atvairīšanas metodēm.

Augsta ranga Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas amatpersona paziņoja, ka Baidena izteikumi atspoguļojot viņa nolūku turpināt naidīgu politiku pret Ziemeļkoreju.

"Tagad, kad ASV jaunās Ziemeļkorejas politikas vadmotīvs ir skaidrs, mēs būsim spiesti veikt attiecīgus pasākumus, un ar laiku ASV nonāks ļoti smagā situācijā," paziņoja amatpersona, taču neatklāja, par kādiem tieši pasākumiem ir runa.

Baltais nams piektdien paziņoja, ka Baidena administrācijas amatpersonas ir pārskatījušas ASV politiku pret Ziemeļkoreju, un pavēstīja, ka Baidens plāno atkāpties no divu iepriekšējo ASV prezidentu ieņemtās nostājas.

Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki lika noprast, ka Baidena administrācija centīsies turēties pa vidu starp Donalda Trampa "lielās vienošanās" un Baraka Obama "stratēģiskās pacietības pieejām".