Itālijas lidostā uzsprāgusi Berluskoni adresēta paka

© Scanpix/AP

Paka, kas bija adresēta Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni un tika atklāta lidmašīnā, kas lidoja no Grieķijas. Kad Boloņā policija sūtījumu pārbaudīja, tas aizdegās, tomēr neviens netika ievainots, ziņo Associated Press.

Privāta lidsabiedrība, kas nodarbojas ar pasta pārvadājumiem vakar ap plkst.22.00 pēc vietējā laika pacēlās no Atēnu lidostas, lai nogādātu pasta sūtījumus Parīzē un Lježā, atrodot starp sūtījumiem paku, kas adresēta Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni, tā veica ārkārtas nosēšanos Itālijas pilsētas Boloņas lidostā, kur sūtījumu nodeva policijai.

Jau ziņots, ka šādu paku saņēmis arī Angeles Merkeles birojs, bet vēl divas pakas, kas adresētas Eiropolam Hāgā un Eiropas kopienas tiesai Luksemburgā policijai tika nodotas jau Atēnu lidostā pārskatot sūtījumu kravu, policija šīs pakas - vēstuļbumbas iznīcināja.

Saistībā ar šiem notikumiem un reaģējot uz vairākām pirmdien un otrdien nosūtītām vēstuļbumbām, kas bija adresētas vēstniecībām Atēnās, starptautiskām organizācijām un Vācijas kanclerei Angelai Merkelei, Grieķija paziņojusi, ka uz divām diennaktīm pārtrauc starptautiskās aviopasta piegādes.

Jau ziņots, ka Atēnās otrdien eksplodēja spridzeklis pie Šveices vēstniecības, bet policija kontrolēti detonēja spridzekļus, kas bija ievietoti Krievijas un Bulgārijas vēstniecībām adresētos sūtījumos, kā arī pie Grieķijas parlamenta novietotu sprādzienbīstamu sūtījumu Čīles vēstniecībai un kādā kurjerfirmā nodotu sūtījumu Vācijas vēstniecībai.

Kāds Šveices vēstniecības Atēnās darbinieks gandrīz guva savainojumus, kad, ievērojot pie vēstniecības ieejas aizdomīgu pasta sūtījumu, izlēma to pārbaudīt. Viņš iesvieda paciņu vēstniecības pagalmā, kur notika neliels sprādziens, bet neviens netika ievainots.

Pirmās eksplodējošās paciņas

Jau pirmdien kādas kurjerkompānijas telpās uzsprāga paciņa, kas bija adresēta Meksikas vēstniecībai Atēnās, ievainojot vienu cilvēku, bet policija detonēja bumbas Nīderlandes un Beļģijas vēstniecībām, kā arī Francijas prezidentam Nikolā Sarkozī adresētos sūtījumos.

Sprādzienbīstamie sūtījumi tiek veikti priekšvēlēšanu laikā, jo Grieķijā svētdien notiks pašvaldību vēlēšanas, kā arī laikā, kad valstī valda sociālais panīkums, ko izraisījuši valdības veiktie taupības pasākumi, lai pārvarētu valsts slīgšanu parādos.

Pirmdien tika aizturēti divi vīrieši, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar Grieķijas kreiso ekstrēmistu grupējumu, kas pazīstams ar nosaukumu "Synomosia Pyrinon tis Fotias" jeb SPF (Uguns sazvērestības grupa).

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais