Miris Viktors Černomirdins

Naktī uz trešdienu 72 gadu vecumā miris bijušais Krievijas premjerministrs Viktors Černomirdins. Viņa pārstāvis aģentūru RIA Novosti informējis, ka pēdējos mēnešos V. Černomirdina veselības stāvoklis bijis samērā slikts, taču precīzu nāves iemeslu nav nosaucis.

Krievijas premjera amatu V. Černomirdins, kurš iepriekš strādāja gāzes rūpniecības nozarē, ieņēma no 1992. gada decembra līdz 1998. gada martam. No 2001. līdz 2009. gadam viņš bija Krievijas vēstnieks Ukrainā, bet pēc tam tika iecelts par Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva īpašo pārstāvi, kuram bija jāuzrauga ekonomiskie sakari ar Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) valstīm.

Daudzu Krievijas (un ne tikai) iedzīvotāju atmiņā V. Černomirdins iespiedies ar saviem neveiklajiem, dažbrīd paradoksālajiem, bet trāpīgajiem izteikumiem. Tieši viņam pieder frāzes "Gribējām kā labāk, sanāca kā vienmēr" un "Pie mums, lai kādu partiju veidotu, beigās iznāks PSKP".

Pasaulē

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais