Angelai Merkelei nosūtītā paciņā atrod spridzekli

Aizdomīgā paciņā, kas 2. novembrī pienākusi Vācijas Kancleres Angeles Merkeles birojā, atrasts spridzeklis, ziņo izdevums Welt.

Paciņā atrasts melns pulveris un detonācijas mehānisms. Sūtījums saņemts plkst. 13.00 pēc vietējā laika. Sūtījumu piegādes reģistrācijas žurnālā ailītē piegādātājs rakstīts Grieķijas ekonomikas ministrija.

Kancleres biroja ziņojumā norādīts - veicot pārbaudes standartprocedūru, uz vienas no pakām konstatēti aizdomīgi nospiedumi, kas likuši domāt par iespējamas sprāgtsvielas atrašanos tajā, tādēļ izsaukta policija un sapieri, kas veikusi izmeklēšanu.

Vācijas kanclere Angele Merkele pašlaik atrodas vizītē Beļģijā.

Jāatzīmē, ka jau iepriekš aģentūra DAPD ziņojusi, ka Vācijas varas iestādes saņēmušas brīdinājumu, ka uz kancleres Merkeles biroju nosūtīts aizdomīgs sūtījums.

Šodien Grieķijas galvaspilsētā Atēnās pie Šveices vēstniecības eksplodējis neliels spridzeklis. Tas noticis tikai dienu pēc tam, kad pilsētā tika atrastas četras "vēstuļu bumbas", ziņo BBC.

Šoreiz eksplozīvā paciņa netika sūtīta pa pastu, bet pār sētu tika iemesta vēstniecības teritorijā. Sprādzienā neviens cilvēks nav cietis.

Policija arī šodien neitralizēja aizdomīgu sūtījumu Bulgārijas vēstniecības teritorijā un pasta sūtījumu busiņā pie Grieķijas parlamenta - šis sūtījums bija adresēts Čīles vēstniecībai.

Viens no četriem vakar neitralizēto sūtījumu adresātiem bija arī Francijas prezidents Nikolā Sarkozī. Vēl viena bumba, kas bija adresēta Meksikas vēstniecībai Atēnās, eksplodēja, nesasniegusi adresātu - kurjeru birojā. Šajā sprādzienā vieglus ievainojumus guva kāda sieviete - biroja darbiniece.

Saistībā ar notikušo policija arestējusi divus vīriešus.

Eksperti šo plānoto uzbrukumu sēriju uzskata par kreisi noskaņota kaujinieku grupējuma "Conspiracy of the Cells of Fire" roku darbu. Grupējuma mērķis esot izmantot krīzes laiku, lai valstīs sāktu revolūciju.

Pasta sūtījumos ievietotās bumbas Grieķijā izraisījušas lielu satraukumu. Sevišķi tāpēc, ka nedēļas nogalē valstī gaidāmas pašvaldību vēlēšanas, kuras tiek uzskatītas par sava veida uzticības pārbaudi sociālistu valdībai, kura visiem spēkiem cenšas īstenot visdažādākās reformas, lai valstī mazinātu ekonomisko krīzi.

Svarīgākais