Hondurasā nolaupa konfiscētu lidmašīnu

No kādas Hondurasas militārās bāzes nolaupīta lidmašīna, kas pagājušogad konfiscēta narkotiku kontrabandistiem. Bāzē, kas atrodas starptautiskās lidostas teritorijā, ielauzušies pieci bruņoti cilvēki, kuri pēc īsas apšaudes sagrābuši lidmašīnu un aizbēguši.

"Tā bija ļoti profesionāli paveikta operācija," speciāli sasauktā preses konferencē paziņojis Hondurasas drošības ministrs Oskars Alvaress. Pēc viņa sacītā, iebrukums noticis ap trijiem no rīta, kad noziedznieki neitralizējuši trīs sargus un nekavējoties devušies uz militāristu izmantoto angāru, kur jau kopš pagājušā gada atradusies divmotoru lidmašīna Beechcraft King Air, kas konfiscēta narkotiku tirgoņiem. AP vēsta, ka varasiestādes nav spējušas izlemt, ko ar šo lidaparātu iesākt. "Tas faktiski bija pamests bez uzraudzības un bija liels vilinājums narkotiku tirgoņiem vai organizētās noziedzības pārstāvjiem," uzsvēris O. Alvaress. Viņš piebildis, ka uzsākta izmeklēšana, lai noskaidrotu kādēļ noziedzniekiem tik vienkārši izdevies atbruņot sargkareivjus, uz laiku no amata atstādināts bāzes komandieris, apakšpulkvedis Karloss Gonzaless Molina.

AP atgādina, ka narkotiku kontrabandisti izmanto nelielas lidmašīnas, lai nogādātu narkotikas, galvenokārt, kokaīnu no Kolumbijas uz ASV. Pēdējo gadu laikā Hondurasa kļuvusi par iecienītu tranzīta mezglu, tiek lēsts, ka caur šo valsti ik gadus uz ASV tiek nosūtīts līdz 800 tonnu kokaīna. San Pedro Sulas pilsēta, kur atrodas lidlauks un bāze, tiek uzskatīta par vienu no Hondurasas bīstamākajām vietām, kur regulāri notiek narkotiku tirgotāju sadursmes ar policiju un bandu rēķinu kārtošana.

Svarīgākais