Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Navaļnija līdzgaitnieki aicina Krievijas tautu uz protestiem 21.aprīlī

© Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija sabiedrotie svētdien aicinājuši tautu trešdien pulcēties uz protestiem, lai glābtu Navaļnija dzīvību.

Navaļnijs pašreiz atrodas cietumā Vladimiras apgabalā, kur turpina badastreiku. Viņa ārsti sestdien paziņoja, ka Navaļnija veselības stāvoklis ir strauji pasliktinājies un viņam kuru katru brīdi var apstāties sirdsdarbība.

"Ir pienācis laiks rīkoties. Mēs runājam ne tikai par Navaļnija brīvību, bet arī dzīvību," sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja Leonīds Volkovs, aicinot krievus pulcēties uz protestiem trešdienas vakarā.

Volkovs sacīja, ka trešdienas mītiņi varētu kļūt par izšķirošu cīņu pret "absolūto ļaunumu" vai Krievijas pēdējo opozīcijas mītiņu nākamajos gados.

"Aiciniet visus savus paziņas un pulcējieties centrālajos laukumos," aicināja Volkovs, kurš vada Navaļnija reģionālos birojus. "Nedomājiet, ka no mums nekas nav atkarīgs".

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

31.martā viņš cietumā pieteica badastreiku, pieprasot pienācīgu medicīnisko aprūpi un iespēju konsultēties ar neatkarīgiem mediķiem, kuriem viņš uzticas.