Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijā piespriež sodu Latvijas valstspiederīgajam, kurš autobusā draudējis sievietei ar nazi

© Pixabay

Igaunijas Pērnavas apriņķa tiesa piespriedusi nosacītu viena gada cietumsodu Latvijas valstspiederīgajam, kurš janvāra sākumā Igaunijas satiksmes autobusā draudējis sievietei ar nazi, vēsta reģionālais laikraksts "Parnu Postimees".

Latvijas pilsonis, kas atzinis savu vainu un piekritis sadarboties ar tiesu, izraidīts no Igaunijas, un viņam uz vienu gadu aizliegts iebraukt valstī. Vainīgajam arī jāsamaksā valsts kasē tiesas izdevumi 1855 eiro apmērā.

Kā raksta avīze, 4.janvāra vakarā autobusā, kas bija ceļā no Tallinas uz Kuresāri Sāmsalā, 56 gadus vecs vīrietis no Latvijas, būdams smagā alkohola reibumā, draudējis ar nazi nepazīstamai autobusa pasažierei. Incidents noticis Pērnavas apriņķa Lihulas rajonā.

Kā pēc notikušā pastāstīja Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes Rietumu prefektūras operāciju vadītājs Svens Jansons, pateicoties autobusa vadītāja izveicīgajai rīcībai, incidentā neviens necieta. Kad autobuss apstājās degvielas uzpildes stacijā, vīrietim tika likts izkāpt, bet viņš joprojām izturējās agresīvi un neprognozējami, un šoferis laida darbā piparu gāzes baloniņu, lai pasagātu sevi un pasažierus.

Notikuma vietā ieradās lieli policijas spēki, vīrieša aizturēšanā tika iesaistīta ātrās reaģēšanas vienība. Pēc aizturēšanas viņam tūlīt tika sniegta pirmā medicīniskā palīdzība, lai mazinātu piparu gāzes izraisīto kairinājumu.