Vācijā pilsētiņas centrā naktī izveidojas 20 metrus dziļš krāteris

© thelocal.de

Vācijas centrālajā daļā,Tīringenes federālās zemes Šmalkaldenes pilsētiņā svētdien trijos naktī iegruvusi 40 x 15 metrus plata un aptuveni 20 metrus dziļa kritene, ziņo thelocal.de.

Vietējie iedzīvotāji izdzirdējuši lielu troksni uz ielas un izsaukuši policiju, atbraukušie policisti ieraudzījuši, ka apmēram 600m2 lielā laukumā iebrukusi zeme.

Zemē iegruvusi kāda automašīna un daļa garāžas ēkas, cilvēku upuru, par laimi, nav.

No bīstamās apkārtnes varas iestādes evakuējušas 25 cilvēkus,jo pastāv bažas, ka iegruvums varētu apdraudēt arī mājas.

Tīringenes kalnrūpniecības iestādes vadība skaidrojusi, ka kritene izveidojusies dabiski un galvenais uzdevums ir atrast veidu kā radušos kriteni aizbērt, jo šeit ir grūti izmantot kādu smagu tehniku, lai tas neizraisītu jaunu zemes kritumu.

Tīringenes Ģeoloģiskā dienesta pārstāvis skaidrojis, ka šai vietā pazemē acīmredzot izveidojies prāvs tukšums, virs kura iegruvusi zeme, un tuvāko dienu laikā iespējami jauni nobrukumi.

Vācijā līdzīgi gadījumi nav retums - lielākoties tie saistīti ar vecām raktuvēm.

2009.gada jūlijā Saksijas-Anhaltes pavalsts Nahterštetes pilsētā netālu no 19.gadsimta brūnogļu ieguves vietām ezerā iegruva māja un bojā gāja trīs cilvēki.

2010.g.janvārī Tīfenortas pilsētā, kas arī atrodas Tīringenē, netālu no pamestām kālija sāls raktuvēm iegruva divdesmit metrus dziļa bedre un nācās evakuēt divu līdzās esošo māju iemītniekus. Līdzīgs gadījums tai pašā vietā bijis pirms astoņiem gadiem, zemē radušos piltuvi toreiz izdevies aizbetonēt.

Aprīlī Saksijā-Anhaltē šāda iegruvuma rezultātā zemē izveidojās 40 metrus dziļš krāteris.

Svarīgākais