Laikraksts: Francija un Lielbritānija veidos militāro savienību

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons un Francijas prezidents Nikolā Sarkozī paziņos par jaunu vienošanos starp abām valstīm, kuras mērķis ir ietaupīt līdzekļus militārajiem izdevumiem, pirmdien vēsta laikraksts "The Daily Telegraph".

Pēc laikraksta avotu datiem, par ciešo militāro sadarbību tiks paziņots samita laikā Londonā 2. novembrī.

Par to ziņo portāls delfi.lv

Iepriekš medijos nonāca informācija, ka abas valstis plāno taupības nolūkos kopīgi izmantot bāzes kuģus. Taču jauna vienošanās paredz krietni plašāku sadarbību.

Būtībā Francija un Lielbritānija apstāsies tikai soli attālumā no abu valstu armiju apvienošanas, "neietekmējot Apvienotās Karalistes suverenitāti un nepasliktinot īpašas attiecības ar ASV".

Plānots vienoties par abu valstu militāro sadarbību dažādās sfērās, tostarp, karavīru apmācībā un karavīru izvietošanā ārvalstīs. Parīze un Londona varētu sadarboties arī attiecībā uz militārā gaisa transporta izmantošanu un pētniecības projektiem.

Diplomāti uzsver, ka abas valstis jau sadarbojušās Afganistānā un Bosnijā un to kopīgas uzmanības sfēras ir daži Tuvo Austrumu un Āfrikas reģioni.

Sarkozī uz samitu Londonā dosies kopā ar ārlietu, finanšu un aizsardzības ministriem.

Pasaulē

2000. gada jūlija sākumā Tallinā daudzdzīvokļu mājā aizsērēja kanalizācijas sistēma, un pirmā stāva dzīvokļa tualetē pēkšņi uzpeldēja gaļas gabali. Kā stāsta dzīvokļu mājas valdes loceklis, bijuši vairāki aizsprostojumi, un ne reizi vien izsaukti santehniķi. Ar šokējošo stāstu dalās “postimees.ee”.

Svarīgākais