Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Covid-19 upuru skaits pasaulē pārsniedzis trīs miljonus

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Ar jauno koronavīrusu saistīto nāves gadījumu skaits pasaulē otrdien pārsniedzis trīs miljonus, liecina ziņu aģentūras "Reuters" apkopotā informācija.

Covid-19 upuru skaits pieaug visā pasaulē, bet jo sevišķi Brazīlijā un Indijā. Veselības nozares amatpersonas to skaidro ar jaunā koronavīrusa variantiem, kas sākotnēji tika atklāti Lielbritānijā un Dienvidāfrikā, un sabiedrības nogurumu no ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar pandēmiju.

Saskaņā ar "Reuters" apkopotajiem datiem pagāja vairāk nekā gads kopš pandēmijas sākuma līdz Covid-19 mirušo skaits pārsniedza divus miljonus. Nākamais miljons cilvēku nomira aptuveni trīs mēnešu laikā.

Pašreiz Covid-19 upuru skaita ziņā, ja aplūko vidējo mirušo skaitu diennaktī, pirmajā vietā atrodas Brazīlija, kas sastāda ceturto daļu no katru dienu reģistrētajiem jaunajiem Covid-19 upuriem, liecina "Reuters" apkopotie dati.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) atzina, ka situācija Brazīlijā ir ļoti smaga un vairākos štatos pat kritiska un valsts veselības aprūpes sistēma ir pārslogota.

Tikmēr Indijā pirmdien tika reģistrēti vairāk nekā 100 000 jaunu inficēšanās gadījumu, līdz ar to Indija kļuvusi par otro valsti pasaulē aiz ASV, kur inficēto skaits diennakts laika pārsniedzis 100 000.

Mahārāštra, kas ir pandēmijas smagāk skartais štats Indijā, pirmdien sāka slēgt iepirkšanās centrus, kinoteātrus, bārus, restorānus un lūgšanu vietas.

Eiropas reģionā, kurā ietilpst 51 valsts, ir augstākais kopējais no Covid-19 mirušo skaits pasaulē - 1,1 miljons.

Piecas Eiropas valstis - Lielbritānija, Krievija, Francija, Itālija un Vācija - sastāda 60% no kopējā Eiropā reģistrēto ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaita.

ASV ir lielākais mirušo skaits pasaulē - 555 000 nāves gadījumu jeb 19% no visiem ar Covid-19 saistītajiem nāves gadījumiem pasaulē.

Inficēto skaits ASV pēdējās trīs nedēļās ir pieaudzis, bet amatpersonas cer, ka vakcinācijas kampaņas straujā gaita var novērst mirušo skaita pieaugumu. ASV trešā daļa iedzīvotāju ir saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu.

Pētniecības un datu apstrādes kompānijas "Our World in Data" 4.apīlī publicētā informācija liecina, ka vienu vakcīnas devu saņēmuši 370,3 miljoni cilvēku jeb gandrīz 4,75% pasaules iedzīvotāju.