Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Francijā ministri apsūdzēti par pusdienošanu slepenos restorānos

© Pixabay

Francijas varasiestādes sākušas izmeklēšanu, lai pārbaudītu ziņas, ka ministri un citas pazīstamas personas, pārkāpjot karantīnas ierobežojumus, pusdienojot slepenos restorānos.

Parīzes prokuratūra paziņojusi, ka svētdien ierosinājusi krimināllietu par citu personu apdraudēšanu un nelegālu nodarbinātību, un ka cenšas noskaidrot šo slepeno pusdienu organizatorus un dalībniekus.

Dokumentālajā filmā, kas nedēļas nogalē tika demonstrēta privātajā televīzijas kanālā M6, kāds vārdā neminēts vīrietis stāstīja, ka ieturējis maltīti divos vai trijos slepenos restorānos kopā ar vairākiem ministriem.

Valdības locekļi nekavējoties nolieguši, ka būtu bijuši iesaistīti šādā nelikumīgā rīcībā.

Tomēr iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns uzdevis policijai pārbaudīt šīs ziņas.

Prokuratūra pirmdien paziņojusi, ka izmeklēšana tiek turpināta, lai gan filmā redzamais vīrietis savus apgalvojumus esot atsaucis.

Nolūkā iegrožot Covid-19 pandēmiju restorāni Francijā ir slēgti kopš oktobra.

Slimnīcu intensīvās terapijas nodaļām atkal sākot piepildīties ar Covid-19 pacientiem, ierobežotais karantīnas režīms, kas bija spēkā Parīzē un dažos citos reģionos, tikko kā attiecināts uz visu Franciju.

Valdības pārstāvis Gabriels Atals televīzijas kanālam LCI svētdienas vakarā norādīja, ka varasiestādes jau mēnešiem ilgi pārbauda ziņas par slepeniem restorāniem un ballītēm un ka 200 aizdomās turamajiem draud "bargi sodi".

Atals arī uzsvēra, ka valdības ministriem "ir pienākums būt pilnībā nevainojamiem" un jābūt par paraugu citiem.