Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Incidentā pie ASV Kapitolija nogalināts policists

© AFP/Scanpix/Leta

ASV galvaspilsētā Vašingtonā piektdien incidentā līdzās Savienoto Valstu Kapitolijam, kura gaitā auto taranēja Kongresa ēku kompleksa nožogojumu un uzbruka likumsargiem ar nazi, viens policists zaudējis dzīvību, pavēstīja amatpersonas.

Kā notikumu gaitu raksturoja Kapitolija policija, autovadītājs uztriecies ar auto diviem policistiem un tad ietriecies nožogojumā. Šoferis izkāpis no auto, viņam rokās bijis nazis, un tad viņš meties viena policista virzienā. Policija viņu sašāvusi, norādīja amatpersonas.

Aizdomās turamais tika aizturēts. Viņš un abi ievainotie policisti nogādāti slimnīcās, kur viens policists un aizdomās turamais nomiruši, sacīja amatpersonas.

Incidenta gaitā aizdomās turamais vienu policistu sadūris, telekanālam "Fox News" apliecināja divi avoti likumsargu struktūrās.

Pēc incidenta uz divām stundām slēgtas ieejas Kapitolija kompleksā.

Uzbrucējs ir Noa Grīns - 25 gadus vecs melnādainais no Indiānas, melnādaino nacionālistu organizācijas "Islāma nācija" biedrs, vēsta ASV mediji.

"Nešķiet, ka incidents būtu saistīts ar terorismu, bet, saprotams, mēs turpināsim izmeklēšanu," sacīja Vašingtonas Metropoles policijas priekšnieks Roberts Kontī.