Indonēzijas cunami bojāgājušo skaits sasniedz 449

© Scanpix

Atbilstoši jaunākajiem datiem par upuru skaitu 25.oktobra Indonēzijas cunami, šajā dabas katastrofā dzīvību zaudējuši 449 cilvēki, bet 96 joprojām tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem, svētdien apliecināja atbildīgo dienestu amatpersonas.

Tostarp glābšanas operācija, lai palīdzētu nelaimes piemeklēto nomaļo salu iedzīvotājiem, turpinās.

Varasiestādes sestdien paziņoja, ka cunami zonā izdevies atrast 135 izdzīvojušos, kas tika uzskatīti par bezvēsts pazudušiem. Viņi bija patvērušies augstienēs, baidoties, ka stihija vēl nav pārtraukusi plosīties.

"Līdzās lielajai izdzīvojušo grupai, kas tika atrasta vakar, ir vēl arī citi indivīdi, kas atnākuši uz pagaidu patversmēm. Vēl citi atgriezušies savos ciematos," sacīja ārkārtas situāciju dienesta amatpersona Aguss Prajitno.

Cits atbildīgo dienestu pārstāvis Džoskamatirs sacīja, ka pazudušo meklēšana turpinās, "tomēr viņi visticamāk jau ir miruši, aprakti smiltīs".

"Šodien laiks ir labāks, ir pārstājis līt. Tāpēc mēs ceram, ka piegādes varēsim veikt ātri. Mēs arī sagaidām, ka ieradīsies vēl divi helikopteri, kas tad varēs no gaisa veikt piegādes nomaļajiem apvidiem," sacīja Džoskamatirs.

Kā ziņots, 7,7 balles stiprā zemestrīce pirmdien smagi satricināja Mentavai salas, kas atrodas uz rietumiem no Sumatras, un pazemes grūdiena radītie līdz trīs metrus augstie viļņi aizskalojuši desmit ciemus.

Vissmagāk cietusi Dienvidpagai sala, kur viļņi iesniegušies iekšzemē līdz pat 600 metriem.

Svarīgākais