ASV policija neizpratnē - vīrs sūnu kostīmā nezināmu iemeslu dēļ ielaužas iežu muzejā

© Scanpix

ASV Oregonas štatā pēc mēģinājuma iekļūt vietējā muzejā aizturēts kāds snaipera maskēšanās tērpā ģērbies vīrs, turklāt šīs operācijas laikā viņu sakodis policijas suns. Štata policija ir neizpratnē, ko 36 gadus vecais Gregorijs Liaskoss vēlējies nozagt no iežu un minerālu muzeja un kādēļ bija tā ģērbies.

Pagājušās nedēļas sākumā muzeja apsargi pamanījuši, ka tā sienā kāds sācis kalt caurumu, un informējuši policiju. Tā ierīkojusi papildu signalizāciju, kas iedarbojusies naktī uz piektdienu, sarunā ar AP stāstījis apgabala šerifa pārstāvis Deivids Tompsons. Netālu no muzeja ēkas policisti atraduši divriteni un tukšu mugursomu, bet policijas suns saodis pēdas un devies tuvējā meža virzienā.

"Aptuveni pēc pusjūdzes suns pēkšņi izrādīja interesi par kādu lielu kukurzni, sāka to kost, bet kukurznis nelabi kliedza un sauca palīgā," notikušo žurnālistiem ar humoru atstāstījis Tompsons. Tikai tad policists sapratis, ka tas nav nekāds kukurznis, bet gan armijas snaiperu maskēšanās tērpā "ghillie" ģērbies vīrs. Policisti jau paguvuši viņu iedēvēt par sūnu vīriņu, un šī iesauka pārceļojusi arī uz amerikāņu avīzēm. Liaskoss joprojām atrodas apcietinājumā, taču izmanto savas tiesības klusēt, nekomentējot nedz neparasto ielaušanās mērķi, nedz dīvaino ekipējumu.

Pasaulē

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais