ASV injicēts vairāk nekā 100 miljoni Covid-19 vakcīnu devu

© AFP/Scanpix/Leta

Apmēram trīs mēnešus pēc vakcinācijas kampaņas pret Covid-19 uzsākšanas ASV ir injicēts vairāk nekā 100 miljoni vakcīnu devu, liecina Slimību kontroles un profilakses centra (CDC) dati.

Līdz piektdienai ieskaitot, ASV tika injicēts vairāk nekā 101 miljons devu, izmantojot kādu no trim apstiprinātajām Covid-19 vakcīnām.

Saskaņā ar CDC datiem vairāk nekā ceturtdaļa no pieaugušajiem ASV iedzīvotājiem ir saņēmuši vismaz pirmo devu, bet 13,5% ir vakcinēti pilnībā.

Visneaizsargātākajā iedzīvotāju grupā, kurā ir cilvēki vecumā virs 65 gadiem, 6,1% ir saņēmuši vienu devu, bet 32,4% vakcinēti pilnībā.

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdienas vakarā savā televīzijas uzrunā paziņoja, ka viņš grib līdz 1.maijam atcelt atsevišķu cilvēku grupu prioritāti vakcinēšanā pret jauno koronavīrusu, lai visiem pieaugušajiem amerikāņiem būtu tiesības saņemt vakcīnu.

Baltais nams paredz, ka līdz maija beigām būs pietiekami daudz vakcīnu visiem pieaugušajiem ASV.

Saskaņā ar Džonsa Hopkinsa universitātes datiem ASV kopš pandēmijas sākuma ir reģistrēti apmēram 30 miljoni inficēšanās gadījumu, bet vairāk nekā 530 000 no inficētajiem miruši.