Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Itālijas virusologs pauž satraukumu par Covid-19 saslimstības pieaugumu

© Reuters/Scanpix/Leta

Viens no vadošajiem Itālijas virusologiem paudis satraukumu, ka inficēšanās ar jauno koronavīrusu valstī atkal pieaug, norādot, ka tas lielā mērā skaidrojams ar vīrusa lipīgākā Lielbritānijas paveida izplatīšanos.

Vairākās pilsētās, iestājoties negaidīti labam laikam, cilvēki šajā nedēļas nogalē ignorējuši Itālijas Veselības institūta aicinājumu palikt mājās, drūzmējoties ielās, parkos un pludmalēs.

"Protams, tas mani uztrauc," Romas laikrakstam "Il Messaggero" atzinis Milānas virusologs Masimo Galli. "Visi dati liecina par jaunu gadījumu skaita pieaugumu, kas galvenokārt saistīts ar vīrusa Anglijas paveidu."

No svētdienas vēl trīs Itālijas reģioni iekļauti tā dēvētajā oranžajā riska kategorijā, kurā paredzēti būtiski ceļošanas ierobežojumi un bāru un restorānu slēgšana. Līdz ar to šai kategorijā nonākuši jau deviņi no 20 valsts reģioniem, kamēr pārējie joprojām pieder pie dzeltenās kategorijas. Daži reģioni pat noteikuši daļā savas teritorijas sarkanās jeb augstākā riska zonas, lai izolētu slimības vissmagāk skartos apvidus.

Kopš pandēmijas sākuma Itālijā reģistrēti aptuveni 2,9 miljoni inficēšanās gadījumu un jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 prasījusi 95 718 cilvēku dzīvību.