Spānijā inficēšanās skaits ar Covid-19 pārsniedzis trīs miljonus

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Spānijā, kuru ir smagi skārusi jaunā koronavīrusa pandēmija, inficēšanās gadījumu skaits ir pārsniedzis trīs miljonus.

Apstiprināto infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir pieaudzis par 16 402, otrdien paziņoja Spānijas Veselības ministrija.

Lielāks Covid-19 infekcijas gadījumu skaits ir tikai ASV, Indijā, Brazīlijā, Lielbritānijā, Krievijā un Francijā.

Spānijā no Covid-19 ir miruši vairāk nekā 63 000 cilvēku. Pēdējo 24 stundu laikā konstatēti 766 jauni nāves gadījumi, kas ir lielākais vienas dienas upuru skaits kopš aprīļa.

Jaunu infekcijas gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem septiņās dienās ir stabili samazinājies kopš janvāra beigām, bet tas noticis pēc stingru pārvietošanās un pulcēšanās ierobežojumu ieviešanas.

Minētais septiņu dienu rādītājs otrdien bija 233, bet pirmdien - 250. Pirms divām nedēļām tas bija sasniedzis 451.

Vācijā šis septiņu dienu rādītājs pašlaik ir 73.

Lai iegrožotu vīrusa izplatīšanos, Spānija otrdien pagarināja iebraukšanas ierobežojumus no riska valstīm Lielbritānijas, Dienvidāfrikas un Brazīlijas par vēl divām nedēļām līdz 2.martam. Šajās valstīs ir atklāti potenciāli lipīgāki jaunā koronavīrusa paveidi.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais