Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Vācija apsver aviosatiksmes ievērojamu samazināšanu

© EPA/SCANPIX/LETA

Lai palēninātu jauno lipīgāko koronavīrusa paveidu izplatīšanos, tiek apsvērts gandrīz pilnībā apturēt lidojumus uz Vāciju, otrdien paziņojis Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers.

"Vairāku vīrusa mutāciju radītās briesmas spiež mūs apsvērt radikālus pasākumus," laikrakstam "Bild" norādīja Zēhofers.

"Tas ietver ievērojami stingrākas pārbaudes uz robežas, sevišķi uz robežām ar augsta riska zonām, bet arī gaisa satiksmes samazināšanu uz Vāciju gandrīz līdz nullei," sacīja ministrs, piebilstot, ka līdzīgi pašreiz rīkojas Izraēla.

Jauno lipīgāko vīrusa paveidu parādīšanās Lielbritānijā un Dienvidāfrikā radījusi bažas daudzās valstīs, kurām jau tā nākas grūti kontrolēt Covid-19 izplatīšanos. Raizes rada arī vakcīnu piegāžu kavēšanās.

Lai gan Vācija salīdzinoši labi tika galā ar jaunā koronavīrusa pirmo vilni, to smagi skāris otrais vilnis.

Vācijā ir slēgtas skolas, veikali, kas nepārdod pirmās nepieciešamības preces, bāri, restorāni un kultūras iestādes, un kopš novembra ierobežojumi ir pakāpeniski pastiprināti.

Vācijā cilvēkiem atļauts tikties tikai ar vienu cilvēku no citas mājsaimniecības.

Pašreizējais karantīnas režīms būs spēkā vismaz līdz februāra vidum.

Kopš svētdienas cilvēkiem no augsta riska valstīm, ierodoties Vācijā, jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, kas veikts aizvadīto 48 stundu laikā.

Rezultātā uz Čehijas un Vācijas robežas izveidojušās garas automašīnu rindas.

"Cilvēki Vācijā, kas akceptē stingros ierobežojumus, sagaida, ka mēs aizsargāsim viņus no eksplozīviem inficēšanās rādītājiem tik labi, cik spējam," sacīja Zēhofers.

Vācijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vairāk nekā diviem miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā 52 000 ir miruši.