Toyota atsauc 1,53 miljonus transportlīdzekļu visā pasaulē bremžu problēmu dēļ

Toyota Motor, pasaulē lielākais autoražotājs, atsavinās 1.53 miljonus transportlīdzekļu, lai noteiktu ar bremzēm saistītas problēmas, kas var izraisīt bremžu šķidruma noplūdi, ziņo Bloomberg.

Toyota remontēs 599 029 automašīnas Japānā un 740 000 ASV. Transportlīdzekļu vidū ir tādi modeļi kā Avalon, Highliander Lexus GS300, Lexus IS250 un Lexus IS350.

Kompānija arī atsavinās vairākus transportlīdzekļus Ķīnā, par to paziņojis Vispārējās kvalitātes, pārbaudes un karantīnas dienests.

Dažos gadījumos tehniskās nepilnības var izraisīt bremžu šķidruma noplūdi no galvenā bremžu cilindra, kā rezultātā bremžu darbība var tikt ietekmēta un efektivitāte samazināta.

Ar šādu atklātu paziņojumu kompānija cer atgūt pircēju uzticību un tirgus daļu, atgādinot, ka vairāk nekā astoņiem miljoniem transportlīdzekļiem pasaulē tiek konstatēti defekti, kas saistīti ar neparedzamu ātruma paātrinājumu.

21. oktobrī Toyota tirdzniecības apjoms pieaudzis par 0.4%, savukārt kopējais šā gada akciju kritums uzņēmumam vērtējams par 25%.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais