Beļģijā dvīnes svin 100 gadu jubileju

© AFP

Beļģietes Gabriēla Voudremere un Marī Hendriksa šā mēneša sākumā nosvinējušas savu 100. dzimšanas dienu. Abas kundzes tiek uzskatītas par pasaulē vecākajām zināmajām dvīnēm, kaut gan viņu vārdi nav ierakstīti Ginesa rekordu grāmatā.

Ziņu aģentūra AFP vēsta, ka Šatosobo pilsētas veco ļaužu pansionātā, kurā dzīvo dvīnes, viņas sveikt bija ieradušies ap 200 viesu, to skaitā arī 28 veco kundžu tuvinieki. Gabriēla un Marī ne tikai pašas sagriezušas lielo torti, bet arī iedzērušas pa glāzei šampanieša. "Viņas bija ļoti laimīgas," sacījis pansionāta pārvaldnieks Damjēns Bertrū, piebilstot, ka kundzes jutušās ļoti aizkustinātas par pilsētas mērijas izrādīto uzmanību – tā katrai sievietei uzdāvinājusi pa siltai vilnas šallei.

Tā kā abu sieviešu dzimtā pilsēta ir Ljēža, viņām par godu nodziedāta šīs pilsētas himna, bet pēc tam Gabriēla un Marī dalījušas atmiņās par savu ilgo un garo mūžu. Vairāki vietējie laikraksti jau pirms tam bija publicējuši plašus aprakstus par viņu dzīvi, bet žurnālisti un fotogrāfi ar savu klātbūtni bija pagodinājuši arī svinības. BBC ziņo, ka Ginesa rekordu grāmatā kā pasaules vecākās dvīnes ierakstītas divas māsas no Francijas, kuras šogad nosvinēja savu 98. dzimšanas dienu. Saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatas ieviesto kārtību cilvēkiem, kuri vēlas reģistrēt kādu rekordu, tam jāpiesakās pašiem, taču abas beļģietes nav izteikušas vēlmi to darīt. "Iespējams, viņas ir pārlieku kautrīgas, taču man pašam šķiet, ka viņas jau tāpat, bez kādiem rekordiem, jūtas pietiekami laimīgas," stāstījis pansionāta pārvaldnieks.