Lietuva, iespējams, mīkstinās Covid-19 ierobežojumus

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Lietuvā, iespējams, nedaudz mīkstinās Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumu, pausts Aigara Smiltenieka materiālā sabiedriskā medija ziņu portālā lsm.lv.

Tomēr pret šādu lēmumu iebilst epidemiologi.

Lietuvas mediji vēsta, ka valdība ierobežojumus varētu pārskatīt nedēļas nogalē. Pēdējo dienu laikā samazinājies jaunu inficēšanās gadījumu skaits, un sabiedrībā pieaug neapmierinātība.

Nedēļas nogalē daudzi cilvēki devās dabā, lai izbaudītu ziemu, un daļa no viņiem ignorēja sociālās distancēšanās un pārvietošanās ierobežojumus.

Varas iestādes uzsver, ka tieši ceļošanas aizliegums starp dažādām pašvaldībām un pulcēšanās aizliegums ļāva par piekto daļu samazināt jaunu inficēšanās gadījumu skaitu ar koronavīrusu.

Jau vēstīts, ka Lietuvā svētdien inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vēl 775 cilvēkiem, un Covid-19 prasījusi 32 cilvēku dzīvību, pirmdien paziņojis Statistikas departaments.

Kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar jauno koronavīrusu valstī kopumā diagnosticēta 160 446 cilvēkiem un atveseļošanās apstiprināta 92 608 cilvēkiem.

Covid-19 kopumā Lietuvā prasījusi 2232 cilvēku dzīvības.

Slimnīcās pašlaik tiek ārstēti 2212 Covid-19 pacienti. 176 no viņiem atrodas intensīvās terapijas nodaļās, 108 slimniekiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilēšana. 1096 pacientu ārstēšanā tiek izmantotas skābekļa maskas.

Pēc Statistikas departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 11.janvārī Lietuvā ir 1005.

Avots

Svarīgākais