Aptauja: Vācieši skeptiski par Covid-19 uzveikšanu 2021.gadā

© Reuters/Scanpix/LETA

Ceturtā daļa vāciešu tic, ka pandēmija 2021.gadā pamatā būs uzveikta, bet divas trešdaļas uzskata, ka koronavīruss turpinās negatīvi ietekmēt viņu dzīvi visu nākamo gadu.

22% ir pārliecināti, ka pandēmijai arī turpmāk būs smagas sekas viņu dzīvē, konstatēts aptaujā, ko pēc ziņu aģentūras DPA pasūtījuma veicis pētījumu centrs "YouGov".

Vīruss sasniedza Vāciju teju pirms gada, un pirmais zināmais inficēšanās gadījums tika konstatēts Bavārijā 27.janvārī.

Kopš tā brīža inficējušies vairāk nekā 1,6 miljoni iedzīvotāju, vairāk nekā 30 000 sasirgušo miruši.

Vakcinācijas kampaņa, kas sākās svētdien un ir vērienīgākā Vācijas vēsturē, devusi zināmu cerību, tomēr daudzi uz nākotnes perspektīvām joprojām raugās skeptiski.

Tikai 20% sagaida, ka līdz 2021.gada beigām Bundeslīgas futbola mači būs atsākušies ar pilnām skatītāju tribīnēm, bet 54% uzskata, ka tā nenotiks.

Tikai 7% ir pārliecība, ka kinoteātri, teātri un koncertzāles atsāks darbu bez ierobežojumiem apmeklētāju skaitam vai bez stingriem higiēnas noteikumiem.

72% uzskata, ka gada laikā tie tiks atvērti ar zināmiem nosacījumiem, bet 12% prognozē, ka tie arī turpmāk būs slēgti.

Tikai 9% ir pārliecināti, ka sejas maskas pazudīs no ikdienas dzīves, bet 84% uzskata, ka mutes un deguna aizsegs būs jāvalkā vismaz atsevišķu vietu apmeklējuma laikā līdz gada beigām.

Atbilstoši šobrīd spēkā esošajiem noteikumiem maskas ir jāvalkā sabiedriskās vietās, arī veikalos un sabiedriskajā transportā.