Meksika ceturtdien sāks vakcināciju pret jauno koronavīrusu

© PA/Scanpix/Leta

Meksika ceturtdien sāks vakcināciju pret jauno koronavīrusu ar farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādāto vakcīnu, paziņojis veselības ministra vietnieks Ugo Lopess-Gateljs.

Trešdien Meksikā ieradīsies pirmais vakcīnu sūtījums un nākamajā dienā sāksies vakcinācija, tviterī paziņoja Lopess-Gateljs.

Iepriekš ārlietu ministrs Marselo Ebrards pavēstīja, ka no Beļģijas ieradīsies 1,4 miljoni vakcīnas devu, bet pavisam "Pfizer" un "BioNTech" piekrituši piegādāt 34,4 miljonus devu.

Pirmie tiks vakcinēti medicīnas darbinieki galvaspilsētā Mehiko un ziemeļu Koavilas štatā sakarā ar loģistikas sarežģītību vakcīnu zemās uzglabāšanas temperatūras dēļ.

Meksikai arī noslēgti pirkuma līgumi ar Ķīnas-Kanādas projektu "CanSinoBio" par 35 miljoniem devu un ar Lielbritānijas "AstraZeneca" par 77,4 miljoniem devu.

Meksika arī piedalās starptautiskajā mehānismā COVAX, kura mērķis ir nodrošināt vienlīdzīgu piekļuvi vakcīnām visām valstīm, kas tai ļauj iegādāties vēl 51,6 miljonus devu.

Meksikā reģistrēti 119 495 nāves gadījumi no Covid-19 un 1,33 miljoni cilvēku inficējušies ar koronavīrusu.

Meksikā ir ceturtais lielākais Covid-19 upuru skaits pasaulē pēc ASV, Brazīlija un Indijas, un pēc mirstības līmeņa uz 100 000 iedzīvotāju tā ir 15.vietā pasaulē.

Svarīgākais