Latvijas vēstniece Vācijā: Divas dienas uz Ziemassvētkiem būs atļauts satikties 10 cilvēkiem

© Reuters/Scanpix/Leta

Pašlaik pandēmijas laikā Vācijā ir atļauts pulcēties tikai pieciem cilvēkiem, vienas mājsaimniecības ietvaros, taču uz svētkiem divu dienu garumā tas tiks mainīts, atzina Latvijas vēstniece Vācijā Inga Skujiņa Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Latvijas vēstniece atzina, ka svētku periods un ierobežojumi ir smagākais laiks līdz šim. Vācija vienmēr ir bijusi grezni izgreznota, darbojās dažādi tirdziņi, taču tagad svētku atmosfēru ir jāuzbur pašiem cilvēkiem.

Viņa atzina, ka vieglāk ar dažādiem ierobežojumiem bija sadzīvot pavasarī nekā tagad ziemā.

"Pavasarī, kad visi gaida gaismu, sauli un dienas ir garākas, tad arī vieglāk bija pārdzīvot ierobežojumus nekā tas ir šobrīd."

Skujiņa minēja, ka Vācijas valdība ilgi strādāja pie tā, vai pieņemt stigrākus ierobežojumus svētku laikā, vai tomēr nē. Šādi jauni stingrāki ierobežojumi ietekmē cilvēku emocionālo stāvokli, taču šobrīd galvenais ir drošības jautājums.

Pašlaik Vācijā atļauts pulcēties tikai vienas mājsaimniecības ietvaros, kopumā pieciem cilvēkiem. Tomēr uz svētku laiku valdība pieņēma lēmumu paplašināt pulcēšanās skaitu. Ziemassvētku divās dienās Vācijā ir atļauts satikties 10 cilvēkiem.

Vācijas sabiedrība dažādi uztver Covid-19 ierobežojošos pasākumus. Liela daļa tos izprot un ievēro, taču kā daudzviet pasaulē ir arī to pretinieki. Nereti Vācijā ir norisinājušies dažādi protesti. Kā atzina Skujiņa, tad jebkurā sabiedrībā var atrast cilvēkus,kuri uzskata, ka valdības ierobežojumi uz viņiem neattiecas.

Demonstrācijas pret Covid-19 ierobežojumiem, lielākoties tiek izmantoti, kā aizsegs sava viedokļa paušanai. Skujiņa atzīmēja, ka šādos pasākumos piedalās gan labējie, gan kreisie radiāklie spēki.