Igaunijā pastiprina Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus

© pexels.com

No pirmdienas arī Igaunijā ieviesti jauni ierobežojumi Covid-19 pandēmijas izpaltības iegrožošanai, raksta "ERR News" .

Igaunijā no 14.decembra slēgtas vispārizglītojošās un profesionālās izglītības iestādes un augstskolas, bet bērnudārzi turpinās darboties. 2021.gadā mācību darbs notiks parastajā kārtībā, ja valdība nelems citādi.

Klātienē varēs turpināt mācības bērni ar īpašam vajadzībām. Ievērojot piesardzības pasākumus, būs atļautas personiskas konsultācijas, olimpiādes, prakses un eksāmeni.

Kopš pirmdienas Austrumviru apriņķī, kur epidemioloģiskā situācija ir īpaši satraucoša, slēgtas izklaides un atpūtas vietas, ieskaitot restorānus, SPA centrus, viesnīcas un sporta klubus.

Uz profesionālajiem sportistiem un augstākās līgas komandām, izlasēm un kandidātiem iekļūšanai izlasēs ierobežojumi neattieksies. Sacīkstes varēs notikt bez līdzjutēju klātbūtnes.

Tāpat no 24. novembra Igaunijā publiskās vietās iekštelpās jānēsā sejas aizsargmaskas. Ieviests "10+2" princips - ārpus telpām drīkst pulcēties maksimums 10 cilvēki, ievērojot 2 metru distanci, bet slēgtās publiskās vietās darbojas "2+2" princips - divi cilvēki, divu metru distance.

Jau vēstīts, ka līdz šim Igaunijā konstatēti 18 682 saslimšanas gadījumi ar koronavīrusu. Savukārt valstī kopumā 157 personas mirušas, kurām bija konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Kopumā Igaunijā slimnīcu stacionāros atrodas 313 cilvēki. No tiem 19 slimības gaita rit smagi un viņi ir pieslēgti mākslīgās elpināšanas aparātiem.

Igaunijas sniegtā informācija liecina, ka slimnīcu kapacitāte Covid-19 slimniekiem drīzumā sasniegs galējo punktu. Iepriekš ziņots, ka slimnīcās ir iespējams uzņemt 350 līdz 400 Covid-19 inficētās personas.

Avots