Covid-19: Kamēr Eiropā vidējais upuru vecums ir 75 gadi, Meksikā - 55 gadi

© AP/Scanpix/Leta

Meksikā vidējāis Covid-19 upuru vecums ir 55 gadi, kamēr Eiropas valstīs tie lielākoties ir 75 gadi, apgalvo Meksikas Veselības sekretāra palīgs Hugo Lopess-Gatels, vēsta ASV ziņu aģentūra "The Associated Press".

Tomēr viņš norādīja, ka vakcinācijas programmas ietvaros vispirms tiks vakcinēti vecāka gadagājuma cilvēki.

Lopess-Gatels sacīja, ka augstais aptaukošanās, diabēta un hipertensijas līmenis valstī izskaidro, kāpēc Meksikā ir zemākais vidējais Covid-19 upuru vecums. Viņš teica, ka Meksikā ir viens no augstākajiem aptaukošanās rādītājiem pasaulē.

Tāpat viņš sacīja, ka piektdien Meksika varētu apstiprināt vakcīnu, kuru izstrādājis ASV farmācijas uzņēmums "Pfizer" un Vācijas uzņēmums "BioNTech". Tomēr vakcīnu iegāde notikšot federālā līmenī un atsevišķi štati nevarēs iegādāties savas vakcīnas.

Meksikā kopumā apstiprināti 1 217 126 Covid-19 gadījumi un konstatēti 112 326 nāves gadījumi, lai gan oficiālie nāves gadījumu aprēķini esot tuvāk 150 000.

No inficēšanās nav izdevies izvairīties arī suņiem - ceturtdien apstiprināti četri inficēšanas gadījumi suņiem, kas bijuši saskarē ar inficētiem cilvēkiem. Taču nevienam no dzīvniekiem neesot Covid-19 simptomu. Tiek ieteikts cilvēkiem, kuriem konstatēta inficēšanās, izolēt sevi no mājdzīvniekiem, lai gan nekas neliecinot, ka cilvēkiem ir risks inficēties no suņiem un kaķiem.

Svarīgākais