Briselē atklāta Eiropas ģimenes konference

Eiropas Savienības Ģimeņu organizāciju apvienība (COFACE) šodien Briselē atklāja Eiropas ģimeņu konferenci, kas tiek organizēta sadarbībā ar Beļģijas Valsts sekretāru ģimenes lietās, aģentūru LETA informēja apvienības pārstāvji.

Divu dienu pasākums notiek Briselē un tiek organizēts Eiropas gada cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību laikā.

""Eiropas gada 2010" saistības ir izšķirošas, lai pastiprinātu COFACE pilnvaras, patlaban, kad esam pārliecināti, ka efektīvākais veids, kā apkarot nabadzību un sociālo atstumtību, īpaši jauniešu un bērnu vidū, ir atbalstīt ģimenes. Šajā konferencē tiks apskatīti ģimenes apstākļi Eiropas Savienības (ES) politikā un tiks zīmēts ceļš uz sociālu Eiropu," paziņoja COFACE prezidents Īvs Rolands-Gosselins.

"Kampaņas nabadzības un sociālās atstumtības mazināšanas pamatā ir ģimeņu sociālās integrācijas jautājums. Šajā konferencē tiksies visas ieinteresētās puses ES līmenī, lai veicinātu vienlīdzīgu Eiropas ģimeņu politiku," norādīja ES nodarbinātības, sociālo lietu un integrācijas komisārs Lāslo Andors.

Konferences galvenie mērķi ir apspriest četrus būtiskākos ieteikumus ES valstu vadītājiem - valstij jānodrošina eiropiešus ar visiem nepieciešamajiem pakalpojumiem un tiesībām, kas ir nepieciešami harmoniskai ģimenes dzīvei; jānodrošina pietiekama, kvalitatīva aprūpe un pakalpojumi, kas atrodas tuvu mājām, kā arī aprūpe mājās cilvēkiem, kuriem tā ir nepieciešama; mājsaimniecību patērētāju aizsardzībai jāakcentē, ka ģimene ir "patērētāju vienība", kam ir specifiskas vajadzības, kā ģimenes ar parādsaistībām, sliktu uzturu, necilvēcīgiem mājokļa apstākļiem u.c.; informāciju un komunikāciju tehnoloģijām jāveicina ģimeņu sociālā iekļaušana. Turklāt, atbalstot atbildīgu bērnu audzināšanu, jāveicina pilnvērtīga bērna attīstība un izglītība.