Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Austrijas slēpošanas kūrorti gadu mijā būs slēgti

© ISA HARSIN/SIPA/Scanpix/Leta

Austrijas valdība trešdien pavēstīja, ka viesnīcas un restorāni būs slēgti līdz 6.janvārim, un tas nozīmē, ka ārvalstu tūristi nevarēs apmeklēt valsti gadu mijas brīvdienu laikā.

Turklāt ceļotāji no valstīm, kur pēdējās divās nedēļās ir vairāk nekā 100 jaunu koronavīrusa gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju, pēc ierašanās Austrijā karantīnā jāpavada 14 dienas.

Vācijas, Francijas un Itālijas valdības aktīvi iestājušas par to, lai Eiropas kalnu slēpošanas kūrorti paliktu slēgti, šādi cenšoties mazināt Covid-19 izplatības riskus.

Austrija, kas gūst ievērojamu peļņu no ziemas tūrisma, sākotnēji iestājās pret lielo Eiropas Savienības valstu prasībām.

Neraugoties uz ierobežojumiem tūrismam, vietējiem iedzīvotājiem slēpošanas trases 24.decembrī tiks atvērtas, sacīja kanclers Sebastiāns Kurcs.

"Pandēmija nav beigusies. Vīruss joprojām ir mūsu vidū, un inficēšanās skaitļi ir ārkārtīgi lieli," sacīja Kurcs, skaidrojot, kāpēc karantīnas režīma prasības vēl pilnībā netiek atceltas.

Tomēr veikali, frizētavas un daudzas skolas atkal vērs savas durvis, sākot ar pirmdienu. Komandantstundas prasības tiks atvieglotas.

Ziemassvētku laikā, kas sāksies 24.decembrī, cilvēki varēs pulcēties svinībām mazās grupās, kopā esot ne vairāk kā desmit.

Kopš novembra vidus katru dienu reģistrēto jauno koronavīrusa gadījumu skaits Austrijā nokrities no 9000 līdz 4000.