Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

"Seksa ballītē" Briselē pieķerts arī Igaunijas diplomāts

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

"Seksa ballītē" Briselē, kas sarīkota, pārkāpjot Covid-19 epidēmijas iegrožošanai noteiktos ierobežojumus, pieķerts arī kāds Igaunijas diplomāts, apstiprinājusi Igaunijas Ārlietu ministrija.

Par to otrdien ziņo Igaunjas laikraksts "Postimees".

Ministrija norādījusi, ka diplomāts ballītē piedalījies kā privātpersona, kā arī paudusi nožēlu, ka diplomāts pārkāpis Beļģijā noteiktos ierobežojumus. Diplomāta vārds un amats netiek publiskoti. "Postimees" raksta, ka diplomāta darbs saistīts ar Eiropas Parlamentu.

Jau vēstīts, ka piektdienas vakarā notikusī ballīte mediju uzmanību pievērsa, kad pēc tās Eiropas Parlamenta deputāta mandātu nolika Ungārijas valdošās partijas "Fidesz" politiķis Jožefs Sājers.

Pēc Beļģijas mediju ziņotā, dzīvoklī pilsētas centrā sarīkotajā "seksa ballītē" tikuši pieķerti apmēram 20 cilvēki, un lielākā daļa no viņiem bijuši kaili vai puskaili. Vīrusa ierobežošanas pasākumu dēļ Beļģijā privāti aizliegts pulcēties vairāk par četriem cilvēkiem. Policija dzīvoklī ieradusies, kad par trokšņaino ballīti sūdzējušies kaimiņi.

Vietējie plašsaziņas līdzekļi arī vēsta, ka starp pieķertajiem bijuši arī divi Polijas diplomāti, savukārt 59 gadus vecais Sājers, ierodoties policijai, izkāpis pa logu un mēģinājis aizbēgt, nošļūcot pa notekcauruli. Policija Sājera mugursomā atradusi narkotikas - "ekstazī" tableti, taču Sājers noliedzis, ka tā piederētu viņam.

Briseles prokurat­ūra ziņu aģentūrai AFP apstiprinājusi, ka pilsētas centrā sarīkotajā ballītē piektdien tikuši pieķerti 20 vīrieši. Pārkāpējiem draud 250 eiro naudassods par epidēmijas ierobežošanas pasākumu pārkāpšanu.