Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Donalds Tramps atsakās atzīt zaudējumu prezidenta vēlēšanās

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

ASV prezidents republikānis Donalds Tramps svētdien pirmajā televīzijas intervijā pēc zaudējuma 3.novembra vēlēšanās sacīja, ka nekad neatzīs zaudējumu demokrātam Džo Baidenam un neatteiksies no savām sazvērestības teorijām par vērienīgo vēlēšanu kāpšanos.

"Nebūs tā, ka es mainīšu domas. Manas domas nemainīsies pēc sešiem mēnešiem," intervijā telekanāla "Fox News" žurnālistei Marijai Bartiromo sacīja Tramps.

"Šīs vēlēšanas tika viltotas. Šīs vēlēšanas bija totāla krāpšanās," apgalvoja prezidents, neminot nekādus pierādījumus. "Mēs viegli uzvarējām šajās vēlēšanās."

45 minūtes garā intervija pamatā bija bezpierādījumu monologs par vēlēšanu krāpšanos, kas izskanēja bez Bartiromo kritiskām piezīmēm vai jautājumiem.

Neraugoties uz Trampa bezprecedenta uzbrukumiem ASV vēlēšanu sistēmas leģitimitātei, viņa juristu komanda vēl nav sniegusi nekādus pierādījumus, kas tiktu atzīti par pamatotiem tiesās.

Visā valstī tiesneši noraidījuši Trampa komandas sūdzības.

Pēdējais zaudējums bija Pensilvānijas Augstākajā tiesā, kur sestdien tika noraidīta Trampa atbalstītāju prasība, mēģinot apstrīdēt Baidena uzvaru šajā štatā.

"Mēs mēģinām sniegt liecības, bet tiesneši neļauj mums to darīt," sūrojās Tramps. "Mēs mēģinām. Mums ir daudz pierādījumu."

Arī Tieslietu ministrija un Federālais Izmeklēšanas birojs nepalīdz, norādīja prezidents.

"Mūs ir jāuzklausa Augstākajā tiesā. Kaut kam būtu līdz turienei jānokļūst. Savādāk - kas ir Augstākā tiesa," viņš vaicāja.

Tramps intervijā skaidri nenosauca laiku, līdz kuram turpinās aktivitātes tiesās.

"Es datumu nenosaukšu," viņš sacīja.

Vaicāts, vai prezidents redz ceļu uz uzvaru, viņš teica: "Tā es ceru."