Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Aptauja: Merkeles pārstāvētā partija Vācijā joprojām populārākā

© imago images/Scanpix/LETA

Eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai"(AfD) popularitāte nokritusies līdz zemākajam līmenim kopš 2017.gada jūlija, liecina sestdien publicētie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptauju, kuru pēc privāto raidorganizāciju RTL un "n-tv" pasūtījuma veicis Sabiedrisko pētījumu un statistikas analīzes institūts "Forsa", ja vēlēšanas notiktu tagad, AfD iegūti tikai septiņus procentus balsu, kas ir par diviem procentpunktiem mazāk nekā vēl pagājušajā nedēļā.

Tikmēr valdošajā koalīcijā esošo partiju pozīcijas visumā saglabājušās stabilas.

Ja Bundestāga vēlēšanas notiktu šobrīd, par kancleres Angelas Merkeles pārstāvētajiem konservatīvajiem - kristīgajiem demokrātiem (CDU) un viņu Bavārijas māsaspartiju Kristīgi sociālo savienību (CSU) - balsotu 37% vāciešu, kamēr sociāldemokrāti (SPD) varētu cerēt uz 15% balsu.

Atbalsts CDU/CSU nedēļas laikā pieaudzis par vienu procent[punktu, kamēr atbalsts SPD par procentpunktu nokrities.

Tajā paša laikā opozīcijā esošo "zaļo" popularitāte pieaugusi par diviem procentpunktiem, un par viņiem šobrīd būtu gatavi balsot 21% aptaujāto.

Vēl astoņi procenti vāciešu priekšroku dotu kreisajiem ekstrēmistiem "Die Linke"("Kreisie"), bet par liberālo Brīvo demokrātu partiju (FDP) balsotu seši procenti respondentu.

"Forsa" laikā no 23. līdz 27.novembrim intervējusi 2500 respondentus, un aptaujas kļūdas robeža ir 2,5 procentpunkti.