Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Saūda Arābijas koalīcija bombardē Jemenas galvaspilsētu

© Ekrānuzņēmums no Twitter

Saūda Arābijas vadītā koalīcija, kas Jemenas konfliktā karo pret šiītu nemierniekiem hutiešiem, piektdien veikusi triecienus mērķiem nemiernieku kontrolētajā galvaspilsētā Sanā, pavēstīja vietējie iedzīvotāji.

Sanu satricinājuši spēcīgi sprādzieni, ko izraisīja triecieni nemiernieku objektiem, viņi piebilda.

Bombardēšanā vismaz viens cilvēks nogalināts un četri ievainoti, sacīja nemiernieku administrācijas Veselības ministrijas pārstāvis sakariem ar presi Jusefs al Hadiri.

Pēdējā laikā konflikts starp Jemenas nemierniekiem un Saūda Arābiju saasinājies.

Hutieši pirmdien uzņēmās atbildību par uzbrukumu uzņēmuma "Saudi Aramco" rūpnīcai Džidā, Saūda Arābijā.

Savukārt pirms divām nedēļām hutiešu uzbrukuma rezultātā izcēlās ugunsgrēks pie peldošas platformas Džizanas naftas produktu terminālī.

Trešdien uzņēmums "TMS Tankers" paziņoja, ka Saūda Arābijas terminālī Sarkanajā jūrā netālu no Jemenas robežas eksplozijā cietis Grieķijas uzņēmuma tankkuģis.

Jemena ir viena no arābu pasaules nabadzīgākajām valstīm, un kopš 2014.gada beigām to pārņēmusi sīva varas cīņa starp Saūda Arābijas atbalstīto valdību un hutiešiem.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem bruņotajā konfliktā Jemenā kopš Saūda Arābijas un tās sabiedroto iesaistīšanās tajā ir nogalināti vairāk nekā 10 000 cilvēku.