Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Kanādas lielākajā pilsētā Toronto noteikta karantīna

© Imago images/Scanpix/LETA

Kanādas lielākajā pilsētā Toronto un daudzās tās piepilsētās no pirmdienas stāsies spēkā karantīna jaunā koronavīrusa izplatības dēļ, piektdien paziņoja Ontārio provinces premjerministrs Dags Fords.

"Es esmu skaidri pateicis: situācija ir ārkārtīgi nopietna, un ir vajadzīga tālāka rīcība, lai novērstu visļaunāko scenāriju," Fords sacīja žurnālistiem.

"Pirmdien, 23.novembrī, plkst.0.01 Toronto un Pīlas reģions tiks pakļauti karantīnai." Karantīna ilgs vismaz 28 dienas, kas ir divu jaunā koronavīrusa inkubācijas periodu ilgums.

Daremas un Voterlū reģioni tiks noteikti par sarkanajām "kontroles" zonām, bet Hūronas-Pertas, Niagāras, Simko-Muskokas, Dienvidrietumontārio un Vindzoras reģioni - par oranžajām "ierobežojumu" zonām.

Karantīnas ierobežojumi paredz, ka nebūs atļautas pulcēšanās iekštelpās citu cilvēku mājsaimniecībās. Personas, kas dzīvo vienas, varēs uzturēt ciešu kontaktu ar vienu citu mājsaimniecību.

Dievkalpojumos, bērēs, kāzās un ārtelpu pasākumos varēs piedalīties ne vairāk par 10 cilvēkiem.

Restorāni varēs pārdot ēdienu tikai līdznešanai vai ar piegādi mājās. Sporta zāles, personālās aprūpes dienesti, kazino un laimētavas būs slēgtas.

Turpinās darboties skolas, aptiekas, ārstniecības un zobārstniecības iestādes, pārtikas veikali, būtisko pakalpojumu sniedzēji. Augstskolas pāries uz virtuālu apmācību, bet ar dažiem izņēmumiem, piemēram, klīniskās apmācības gadījumā.