Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Trampa vecākajam dēlam ir pozitīvs Covid-19 tests

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

ASV prezidenta Donalda Trampa vecākajam dēlam Donaldam Trampam junioram ir pozitīvs jaunā koronavīrusa tests, un viņš pēc tā atrodas karantīnā bez simptomiem, piektdien paziņoja Trampa preses sekretārs.

"Donam nedēļas sākumā tests bija pozitīvs, un viņš ir bijis karantīnā savā meža mājiņā, kopš šis rezultāts kļuva zināms," sacīja preses sekretārs.

"Viņš līdz šim ir bijis pilnīgi asimptomātisks un seko visām medicīniski ieteiktajām Covid-19 vadlīnijām."

Donalds Tramps juniors ir 42 gadus vecs.

Pašam prezidentam Covid-19 tests bija pozitīvs 1.oktobrī, un nākamajā dienā viņš tika hospitalizēts Voltera Rīda Medicīnas centrā. Viņš bija inficējies jaunā koronavīrusa uzliesmojumā Baltajā namā, kura gaitā pozitīvi testi bija arī pirmajai lēdijai Melānijai Trampai un prezidenta jaunākajam dēlam Baronam Trampam, bijušajai prezidenta padomniecei Keliannai Konvejai, Baltā nama preses sekretārei Keilijai Makenanijai un citiem.

Prezidentam tuvākajās aprindās pirmais pozitīvais tests bija viņa vecākajai padomniecei Houpai Hiksai.

Donalda Trampa juniora draudzenei Kimberlijai Gilfoilai pozitīvs tests bija jūlija sākumā, kad prezidents rīkoja pasākumu pie Rašmora kalna. Toreiz prezidentam Covid-19 tests bija negatīvs, tomēr viņš piesardzības dēļ pašizolējās un atcēla vairākus kampaņas pasākumus.