Smagas avārijās Polijā un Ukrainā prasījušas daudzu cilvēku dzīvības

© Scanpix/AFP

Autoavārijā uz dienvidiem no Polijas galvaspilsētas Varšavas, šorīt gājuši bojā 18 cilvēki, otrdien, 12. oktobrī, vēsta raidsabiedrība BBC.

Avārija notikusi sliktas redzamības apstākļos, kad rītausmā rajonu klājusi bieza migla.

Pasažieru mikroautobuss "Volkswagen Transporter" lielā ātrumā izbraucis pretējā braukšanas joslā un sadūries ar kravas automašīnu "Volvo".

16 cilvēki gājuši bojā uz vietas, vēl viens - ceļā uz slimnīcu, bet otrs vēlāk slimnīcā.

Pēc Polijas mediju datiem, mikroautobusa pasažieri bija sezonālie strādnieki, kuri vāca ābolus, bet viņu pārvadājošais transports nebija paredzēts cilvēku transportēšanai.

Bet Ukrainas austrumos uz dzelzceļa pārbrauktuves Dņepropetrovskas apgabalā,šorīt notikusi pasažieru autobusa un vilciena sadursme, vēsta BBC.

Sadursme notikusi uz dzelzceļa pārbrauktuves pulksten 9.00 Dņepropetrovskas apgabala Marganecas pilsētā. Pasažieru autobusa šoferis ignorējis aizliedzošo semafora signālu un šķērsojis pārbrauktuvi.

Kā stāstījuši traģēdijas aculiecinieki, autobusam uz pārbrauktuves noslāpis motors, pēc sadursmes vilciens autobusu vilcis 30 metrus uz priekšu.

Bojā gājuši 42, bet vēl astoņi guvuši ievainojumus.

Amatpersonas jau brīdinājušas, ka bojāgājušo skaits varētu pieaugt, jo vairāki ievainotie ir kritiskā stāvoklī.

Ukrainas valdība izveidojusi īpašu komisiju, kura sola darīt visu iespējamo, lai noskaidrotu negadījuma apstākļus un palīdzētu upuru ģimenēm.