Tropiskā vētra "Paula" drīzumā varētu sasniegt orkāna spēku

Tropiskā vētra "Paula", kas Hondurasai jau atnesusi spēcīgas lietavas un stipru vēju, otrdien varētu kļūt par viesuļvētru, brīdina meteorologi.

ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC) informē, ka otrdien, ap plkst.3 pēc Latvijas laika, vētras epicentrs atradās aptuveni 105 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Hondurasas Gvanahas salas, un tās maksimālais vēja ātrums sasniedza 100 kilometrus stundā (27,8 metrus sekundē).

Pirmdien vētra turpināja savu ceļu uz ziemeļrietumiem Jukatanas pussalas virzienā.

Trauksme izsludināta gan atsevišķos gan Meksikas un Hondurasas reģionos, gan Belizā.

Sinoptiķi brīdina, ka vētra atsevišķās Nikaragvas un Hondurasas daļās, kā arī Meksikas Jukatanas pussalā varētu atnest spēcīgas lietavas.

Plūdos un zemes nogruvumos Centrālamerikā pēdējos mēnešos dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 cilvēku, bet desmitiem tūkstoši palikuši bez pajumtes. Dabas stihijas nodarījušas postījumus miljardiem dolāru apmērā.

Pasaulē

Tūkstošiem Donalda Trampa izdotās Bībeles "Dievs, svētī ASV" eksemplāru tika iespiestas valstī, kuru bijušais ASV prezidents vairākkārt apsūdzējis par amerikāņu darbavietu zagšanu un iesaistīšanos negodīgā tirdzniecības praksē, proti, Ķīnā, vēsta “The Associated Press”.